18 aprilie 2024

Despre FRB

Federatia Romana de Badminton s-a infiintat la data de 29 ianuarie 1990, desi jocul a fost practicat in mod organizat pe teritoriul Romaniei inca din 1974. Federatia s-a reorganizat in anul 2001, in conformitate cu Legea Educatiei Fizice si Sportului nr. 69/2000.

Badmintonul a devenit sport olimpic in anul 1992 cu 4 probe (simplu si dublu feminin + masculin), editie la care s-a si inregistrat prima participare a unui sportiv roman la Jocurile Olimpice. In 1996 a fost introdusa si proba de mixt in randul celor olimpice.

Cele mai importante rezultate ale sportivilor nostrii sunt la nivel balcanic, unde s-au obtinut numeroase medalii de aur, argint si bronz, in probele pe echipe precum si cele individuale, din 1990 pana in prezent. De asemenea, rezultate notabile s-au inregistrat si in ultimii 4 ani la etapele de circuit mondial de juniori, unde sportivii nostrii au reusit sa obtina numeroase clasari pe podium si chiar victorii, forma culminand in anul 2016 prin accedarea in top 10 in clasamentul mondial de juniori si locul 8 la Campionatul European de Juniori din Rusia

Federatia Romana de Badminton este membru afiliat al Federatiei Europene de Badminton (Badminton Europe Confederation http://www.badmintoneurope.com) precum si al Federatiei Mondiale de Badminton (Badminton World Federation http://bwfcorporate.com), din anul 1990 respectiv 1991.

Va invitam sa urmariti si paginile noastre de socializare pentru a fi la curent cu toate proiectele si activitatile in care suntem implicati, precum:  „Shuttle Time” – Badmintonul in scoli (www.facebook.com/ShuttleTimeRomania) sau Romanian International (www.facebook.com/BadmintonRomanianInternational).